Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze aanpak

Flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid: dat zijn de kernwoorden voor alles wat we doen. Dit koppelen we aan onze ambitie om dé absolute referentie te zijn voor pallets en verpakkingen in de Benelux.

Een team om trots op te zijn

Onze grote kracht: een geolied team van 500 medewerkers die zorgen dat onze pallets en verpakkingen elke dag op tijd bij onze klanten geleverd worden. 

Hoe dat precies in zijn werk gaat?

  • Ons team van verpakkingsspecialisten maakt een ontwerp.
  • De aankoopdienst zorgt voor efficiënt ingekochte en duurzame grondstoffen waarvan we te allen tijde voldoende voorraad behouden. 
  • De productieplanning zorgt ervoor dat uw product in de juiste vestiging geproduceerd wordt.
  • De productie zelf gebeurt door ervaren vakmensen - de kwaliteitsverantwoordelijke zorgt voor een extra check.
  • Onze mobiele inpakteams komen indien u het wenst bij u ter plaatse.
  • Bestellingen worden door onze binnendienst verwerkt en JIT of op vast leverschema uitgeleverd; als u dat wenst, zetten we een EDI-connectie met uw systeem op.
  • Leveringen gebeuren met vaste chauffeurs die ook uw gebruikte pallets kunnen meenemen voor herstelling.
  • Vragen, afspraken of nood aan overleg? Uw accountmanager is uw vertrouwd aanspreekpunt.
  • Facturen sturen we u elektronisch toe, per levering, per week of per maand gebundeld.
Foresco packaging

Infrastructuur op uw maat

Ons uitgebreid netwerk van vestigingen zorgt ervoor dat we steeds kunnen leveren bij u in de buurt. Zo spelen we kort op de bal, houden we transportkosten laag en garanderen onze flexibele service. Dagelijks zijn onze 30 vrachtwagens op de baan doorheen gans Vlaanderen en Zuid-Nederland. U bent zeker dat uw verpakkingen op tijd klaar zullen zijn en uw voorraad wordt aangevuld wanneer nodig.

Tegelijkertijd biedt het hebben van meerdere vestigingen u en ons de nodige extra bedrijfszekerheid. Indien er zich op een specifieke vestiging toch een calamiteit zou voordoen, dan kunnen andere vestigingen inspringen en hoeft uw productie geen hinder te ondervinden.

Niet alleen zijn er meerdere locaties, de locaties op zichzelf zijn ook perfect uitgerust om te produceren waar ze specialist in zijn. Zo zijn er uiteraard verschillen qua machinepark tussen de sites met machinale installaties voor grotere series en deze voor kleinere series. Sommige sites zijn zelfs eerder ingericht voor hoofdzakelijk manuele productie van zeer kleine series of complexere producten. Daarnaast zijn er sites gespecialiseerd in herstelling van pallets of inpak van geleverde goederen.

Foresco packaging

Klantgerichte instelling

Een schip of een vliegtuig wacht niet tot uw goederen aan boord zijn. Allicht wilt u zelf ook niet de ruimte of het werkkapitaal spenderen om extra buffervoorraden aan te leggen. Dat begrijpen we. Daarom zijn afgesproken deadlines heilig voor ons. 

Omdat we weten dat ruimte en tijd voor het aanleggen van een eigen voorraad niet evident is, nemen we het u uit handen. Onze uitgebreide stockageruimte garandeert een grote opslag en onze leverbetrouwbaarheid zorgt ervoor dat u nooit zonder voldoende stock valt. In overleg met u hebben we altijd een bepaalde voorraad staan en leveren waar en wanneer u wenst.

Van ontwerp tot productie tot levering: we houden het hele proces in eigen beheer. De reden daarvoor is dat we altijd kwalitatief, kostenbewust en flexibel willen zijn. 

Dankzij onze grootte kunnen we materialen zoals houten planken, plaatmateriaal en zwaar industrieel karton goedkoop inkopen. Op die manier verzekeren we kwaliteit tegen een goede prijs. De materialen bewerken we vervolgens inhouse op de machine die daarvoor het best geschikt is. Door het werkproces zelf in handen te houden, kunnen we kostenefficiënt werken en behouden we maximale flexibiliteit.

Om het totale kostenplaatje te drukken (verpakking, handling, transport) investeren we niet alleen continu in onze eigen productie, daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in het optimaliseren van de verpakkingsopbouw. Verborgen kosten, bijvoorbeeld op vlak van de ruimte die het verpakkingsmateriaal inneemt, minimaliseren we bijvoorbeeld door met innovatieve hout-kartoncombinaties te werken. 

Onze zagerij, schaverij en assemblage zijn volledig uitgerust om kwaliteitswerk af te leveren. In onze ovens verzorgen we de hittebehandeling (HT) of de droging van ons hout volgens de ISPM 15-norm. Ook impregneren van hout doen we inhouse.

Contact

Wat kunnen wij voor u doen?

Wilt u meer weten over ons, onze producten en onze diensten? Neem dan contact op. We staan u graag te woord.

Voor België: sales.belgieforesco.eu of +32 3 450 11 77

Voor Nederland: sales.nederlandforesco.eu  of +31 38 222 16 01

 

Contacteer ons