Overslaan en naar de inhoud gaan

Controller - NL

Assen en Hasselt

Vind je het leuk om de positie controller efficiënter in te richten en naar een kwalitatief hoger niveau te brengen? Houd je ervan om bezig te zijn met data-analyse met behulp van Power BI? In deze functie ben je de rechterhand van de manager Finance. Momenteel is Foresco bezig met de implementatie van een nieuw ERP systeem en hierin zal jij een belangrijke rol gaan vervullen. 

Heb je interesse? Lees dan snel verder!

 

Voor onze vestigingen Assen en Hasselt zijn wij op zoek naar een enthousiaste en resultaatgerichte Controller (1 fte).

recycling

Wie ben jij?

Je bouwt mee aan de doorontwikkeling van de afdeling Finance. De ene keer wordt een beroep gedaan op je analytische vaardigheden en kom je met verbeter voorstellen. De andere keer werk je aan de uitvoering van administratieve processen. Je bent zelfsturend en een goede teamplayer. Als controller deins je niet terug voor deadlines en kun je goed overzicht bewaren. Een efficiënte, correcte financiële administratie voeren: daar ga jij voor!

 

Je bent sparringpartner voor de Manager Finance en tevens eerste aanspreekpunt voor financiële vraagstukken vanuit de operatie. Je doet verbetervoorstellen en geeft uitvoering aan de inrichting van de financiële administratie en bijbehorende werkprocessen.

Foresco packaging

Wie zijn wij?

Foresco is marktleider in de Benelux in de productie van op maat gemaakte pallets, houten kisten, kratten en industriële kartonverpakkingen. De groep levert ook inpakdiensten. Foresco draagt de waarden betrouwbaarheid, flexibiliteit, en professionaliteit hoog in het vaandel. De groep zet sterk in op verantwoord ondernemen. Zo is al het hout dat verwerkt wordt afkomstig van aantoonbaar duurzaam beheerde bossen. In de speciaal uitgeruste recycling locaties worden gebruikte pallets hersteld en opnieuw op de markt gebracht. Resthout wordt als biomassa gebruikt. Foresco is een no-nonsense organisatie waar gewerkt wordt met korte lijnen en waar een goede werksfeer belangrijk is. Binnen de organisatie in Nederland zijn ongeveer 600 medewerkers werkzaam verdeeld over meerdere locaties in Nederland, waaronder Assen en Hasselt. Daarnaast hebben we een flexibele schil die fluctueert. De ambitie van Foresco is dat er de komende jaren nog meer vestigingen zullen worden bijgekocht, dus het jonge dynamische bedrijf heeft positieve vooruitzichten.

De vestigingen Assen en Hasselt zijn in de regio beter bekend als Phoenix Pallets. Vanaf 1 april 2023 werken alle vestigingen in Nederland en België onder dezelfde naam, Foresco.

recycling

Wat maakt deze functie zo leuk?

Je hebt een actieve rol bij de implementatie van een nieuw ERP pakket (Business Central). In deze rol ben je verantwoordelijk voor administraties van meerdere vestigingen, je bent dus ook werkzaam op verschillende locaties (Hasselt/Assen). Binnen de planning en control cyclus ben jij verantwoordelijk voor alle facetten (van budget tot jaarafsluiting en alles er tussen in). Kortom, een brede en diverse functie met veel verantwoordelijkheid.

 

Om je een beeld te geven van de diversiteit aan taken:

 • Samen met een/enkele administratief medewerker(s) draag je zorg voor de financiële administratie van jouw vennootschap(pen). Je houdt je o.a. bezig met: Materiële vaste activa registratie, voorzieningen en reserveringen, onderbouwing van en controle op balansposten;
 • Samen met de Manager Finance draag je zorg voor een inhoudelijke analyse van resultaat- en balansontwikkelingen en rapporteer hierover;
 • Meewerken aan een intern raamwerk voor periodieke interne controles;
 • Optimaliseren van administratieve processen door deze verder te automatiseren;
 • Operationeel aanspreekpunt voor externe partijen (accountant, belastingdienst en verzekeraar);
 • Kennis van veranderingen op relevante wet- en regelgeving op peil houden, jij zorgt ervoor dat je hiervan goed op de hoogte bent en je dit kunt toepassen in (het aanpassen van) de processen;
 • Bewaken van en back-up zijn voor de tijdige en correcte aangiftes aan overheidsinstanties (BTW, CBS, etc.);
 • Budgetproces coördineren in de breedste zin van het woord. Jij zorgt dat alle informatie vanuit de organisatie komt en vertaalt deze naar een juist format;
 • Je neemt deel aan wekelijkse OT bijeenkomsten waarin je het dashboard vanuit Power BI toelicht.

Wat heb je ons te bieden?

 • 5 tot 10 jaar ervaring in bovengenoemde werkzaamheden;
 • Eagerness om zaken tot de bodem uit te zoeken en uiteindelijk duurzaam op te lossen;
 • Ervaring met het gebruik van Power BI;
 • Kennis van en ervaring met Business Central is een pré;
 • In staat zijn om kritisch te kijken naar bestaande werkprocessen;
 • Je deinst er niet voor terug om je mening te geven;
 • Een bijzonder sterk analytisch vermogen;
 • Kennis van de Duitse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Veel verantwoordelijkheid;
 • Salaris op basis van kennis en ervaring (€3500,- / €5000,- bruto per maand);
 • Laptop en telefoon van de zaak;
 • Divers takenpakket zoals hiervoor al grotendeels is uitgelegd.

Contact

Zin gekregen om ons team te komen versterken?

Herken jij jezelf in bovenstaand omschreven profiel? Reageer dan snel, wij zien de sollicitatie graag tegemoet. Voor vragen omtrent de vacature en de selectieprocedure kan er contact opgenomen worden met de Manager Finance, Jos Hebels 0654208339.

Solliciteer meteen