Overslaan en naar de inhoud gaan

Corrosiebescherming

Bescherming tegen corrosie tijdens transport of stockage van uw goederen? VAS-laminaat of VCI-folie is uw oplossing.

Bescherming tijdens transport en tijdens opslag

Tijdens transport en handling krijgen de blanke delen van uw product veel te verduren (temperatuur- en vochtigheidsschommelingen, contact met handen, hout, enzovoort), waardoor roestvorming onvermijdelijk is. 

Naast het gebruik van oliën, vetten en sprays zijn er in feite twee belangrijke manieren om goederen zeewaardig te verpakken: in een aluminiumhoes (VAS-laminaat) en in VCI-folie.

Afhankelijk van het type toestel, de bestemming en de manier van handling helpen wij bij het kiezen van de juiste corrosiebeschermende maatregelen. We hebben immers ruimschoots ervaring.

VAS-laminaat (of aluminiumlaminaat) wordt rond het toestel aangebracht en vervolgens vacuüm getrokken, waardoor corrosie wordt gestopt. De kwaliteit van de folie is hierbij zeer belangrijk om langere trajecten of moeilijkere omstandigheden toe te laten.

VCI-folie, met eventuele boosters, brengt bepaalde gasdeeltjes in emissie om zo een microscopische roestwerende barrière op de blanke delen aan te brengen. Deze VCI-producten kunnen naast folies trouwens ook in andere materialen verwerkt worden (karton; plastic trays; krimpfolie). Het voordeel van deze methode is dat het makkelijker toelaat om bijvoorbeeld douane-inspecties te doen, zonder dat het nodig is om daarna een volledig nieuwe VAS-laminaat aan te brengen.

contact

Een vraag? We staan voor u klaar!

Interesse in een prijsopgave? Op zoek naar de juiste verpakkingsoplossing? Tweedehands palletten kopen of verkopen?

Neem contact op of maak een afspraak met een van onze vertegenwoordigers.

Contacteer ons