Overslaan en naar de inhoud gaan

De natuurlijke basis. Daarop staat uw product.

Duurzaamheid zit verweven in de essentie van wie we zijn en wat we doen. Een pallet wordt gemaakt van hout en is daarmee een natuurproduct. Ons hout komt uit duurzaam beheerde bossen en ons afvalhout wordt opnieuw ingezet. Daarnaast streven we er naar om ook in de manier van werken een voorloper te zijn in duurzaam ondernemen met als doel een volledig zelfvoorzienend bedrijf te worden. In al onze operaties investeren we continu om de CO2 uitstoot steeds verder te reduceren.

Duurzaam gebruik van duurzaam hout

Hout is de enige grondstof ter wereld die zich kan hernieuwen. Omdat al ons hout uit duurzaam beheerde bossen komt zijn we zeker dat dit ook gebeurt. Daarom zijn houten pallets juist zo duurzaam. Bovendien zijn houten pallets een ideaal voorbeeld van de circulaire economie. Houten pallets worden immers vaak vele malen hergebruikt. In onze sorteer- en herstelcentra over de ganse Benelux dragen we actief ons steentje hier toe bij.   

Naar een CO2-vrije productie

In elk van onze locaties investeren we om naar energie-neutraliteit te evolueren. Zo hebben we in onze verschillende vestigingen onder meer 3 biomassa installaties om ons eigen resthout te verwerken, een eigen windmolen en steeds meer zonnepanelen. Ons wagenpark en heftrucks worden in versneld tempo volledig elektrisch; onze infrastructuur wordt verder geïsoleerd en gemoderniseerd. Onze medewerkers worden aangemoedigd om met de fiets te komen en ga zo maar door.