Overslaan en naar de inhoud gaan

Foresco Group

Van houthandelaar groeiden we uit tot een heuse verpakkingsspecialist. Vandaag staan we met onze groep en deelbedrijven bekend om onze snelle service, inventieve oplossingen en duurzame en kostenbewuste aanpak.

Foresco packaging

Een stukje geschiedenis

Van houthandelaar tot verpakkingsspecialist

Foresco werd opgericht in 1924. Tot in de jaren ‘80 bleef de handel in hout de hoofdactiviteit van de Foresco Group. Om in te spelen op de veranderende noden van onze klanten werden de activiteiten vanaf dan stilaan uitgebreid naar de productie van houten palletten, kisten en kratten. In de jaren ’90 voegden we ook de verwerking van industrieel golfkarton aan ons productieapparaat toe. Vandaag gebruikt Foresco Group naast hout ook golfkarton, speciale folies en andere beschermingsmaterialen om de industriële verpakkingen vorm te geven.

Groei tot dé referentie in de Benelux 

Vanaf 2010 nam Foresco het voortouw om de sector te consolideren, zodat klanten beroep kunnen doen op een professionele organisatie die zowel qua producten als qua diensten een volledige oplossing aanbiedt. Hoewel er vandaag nog verschillende merknamen tot onze groep behoren, zijn de achterliggende operaties zo geïntegreerd dat productie steeds op de best gekwalificeerde plek zal gebeuren, en dat er tevens back-upmogelijkheden zijn in geval van calamiteiten

Foresco packaging

Foresco in cijfers

Vandaag haalt de Foresco Group een omzet van 120 miljoen euro, evenwichtig gespreid over de verschillende producten en diensten. Dit doen we met 500 werknemers vanuit 11 vestigingen in België en Nederland.

Ontdek onze deelbedrijven

contact

Een vraag? We staan voor u klaar!

Interesse in een prijsopgave? Op zoek naar de juiste verpakkingsoplossing? Tweedehands palletten kopen of verkopen?

Neem contact op of maak een afspraak met een van onze vertegenwoordigers.

Contacteer ons