Overslaan en naar de inhoud gaan

Foresco Group

Van houthandelaar groeiden we uit tot een heuse verpakkingsspecialist. Vandaag staan we met onze groep en deelbedrijven bekend om onze snelle service, inventieve oplossingen en duurzame en kostenbewuste aanpak.

Foresco packaging

Een stukje geschiedenis

Van houthandelaar tot verpakkingsspecialist

Foresco werd opgericht in 1924. Tot in de jaren ‘80 bleef de handel in hout de hoofdactiviteit van de Foresco Group. Om in te spelen op de veranderende noden van onze klanten werden de activiteiten vanaf dan stilaan uitgebreid naar de productie van houten palletten, kisten en kratten. In de jaren ’90 voegden we ook de verwerking van industrieel golfkarton aan ons productieapparaat toe. Vandaag gebruikt Foresco Group naast hout ook golfkarton, speciale folies en andere beschermingsmaterialen om de industriële verpakkingen vorm te geven.

Groei tot dé referentie in de Benelux 

Vanaf 2010 nam Foresco het voortouw om de sector te consolideren, zodat klanten beroep kunnen doen op een professionele organisatie die zowel qua producten als qua diensten een volledige oplossing aanbiedt. Hoewel er vandaag nog verschillende merknamen tot onze groep behoren, zijn de achterliggende operaties zo geïntegreerd dat productie steeds op de best gekwalificeerde plek zal gebeuren, en dat er tevens back-upmogelijkheden zijn in geval van calamiteiten

Foresco packaging

Foresco in cijfers

Vandaag haalt de Foresco Group een omzet van 120 miljoen euro, evenwichtig gespreid over de verschillende producten en diensten. Dit doen we met 500 werknemers vanuit 11 vestigingen in België en Nederland.

Ontdek onze deelbedrijven

Lapack, deel van de Foresco Group

Foresco Group neemt Lapack over

Sinds 27 augustus behoort Lapack - specialist in maatpalletten, palletrecyclage en houten exportverpakkingen - tot de Foresco Group. Het vastgoed, alle productiemiddelen en alle 170 medewerkers zijn onderdeel van deze overname. Dankzij de aanwinst groeit onze omzet aanzienlijk en verstevigen we onze positie als belangrijkste aanbieder van houten palletten, exportverpakkingen, inpakdiensten en palletrecyclage in de Benelux. Ook kunnen we dankzij de overname ons aanbod voor klanten uitbreiden en onze professionele productiemethodes nog verder optimaliseren op termijn.

Meer info over de waardevolle toevoeging van Lapack voor onze groep verschijnt binnenkort op de website.

Contact

Wat kunnen wij voor u doen?

Wilt u meer weten over ons, onze producten en onze diensten? Neem dan contact op. We staan u graag te woord.

Voor België: contacteer Foresco Group op salesforesco.be of +32 3 450 11 77

Voor Nederland: contacteer rechtstreeks Phoenix Pallets op infophoenixpallets.com of +31 38 477 2020

 

Contacteer ons