Overslaan en naar de inhoud gaan
Image
Royer logo

Royer Pallets

Sinds 1996 zijn we met Royer Pallets een specialist op vlak van pallets. Nochtans begon de organisatie bijna zestig jaar eerder (in 1940) als een simpele houtzagerij. In de jaren ‘70 kwam de ommezwaai stilaan op gang toen de vraag van klanten naar pallets toenam. Doorheen de jaren werden de houten verpakkingen steeds belangrijker voor onze omzet.

Contact

Sint-Truiden

Luikersteenweg 562
3800 Sint-Truiden
België

Sint-Truiden

Rellestraat 5025
3800 Sint-Truiden
België

Sint-Truiden

Schurhovenveld 2437
3800 Sint-Truiden
België

Royal Pallets groeide gestaag verder. Zo kwamen er in 2004 een bijkomende productiehal en opslagruimte van 2500m² bij. 

Vandaag is ons productieapparaat uiterst modern. Hiermee produceren we vierwegpallets voor de papier- en kartonindustrie, tweewegpallets voor de bouwindustrie en er staat ook een gespecialiseerd team klaar voor maatpallets.

Royer Pallets stelt veertig mensen tewerk verspreid over twee locaties.

Foresco packaging

Kwaliteit

Dat kwaliteit ons stokpaardje is, bewijst onze systematische kwaliteitscontrole. We nemen ons productieproces constant onder de loep, bewaken onze strikte kwaliteitsnormen en stellen ons regelmatig de vraag hoe we nog efficiënter kunnen werken. We staan dan ook internationaal bekend voor de uitstekende en constante kwaliteit van onze verpakkingen, en daar zullen we nooit op inboeten. 

Onze kwaliteitsgarantie uit zich ook op vlak van onze materialen. We werken samen met betrouwbare en stipte leveranciers en verkiezen te investeren in duurzame grondstoffen, eerder dan het goedkoopste hout op de markt aan te kopen. Aangezien onze productiviteit hoog ligt, kunnen we kwaliteitsvol materiaal in grote aantallen inkopen en vervolgens aanbieden aan een competitieve prijs.

Foresco packaging

Sociale tewerkstelling

Als grote speler binnen verpakkingen is kansen bieden op vlak van werkgelegenheid, naast een gezonde financiële balans, een van onze belangrijkste doelstellingen. Daarvoor werken we samen met enkele lokale sociale tewerktstellingsorganisaties.

In onze tweede productievestiging in Sint-Truiden werken telkens een vijftiental mensen die het moeilijk hebben om in het traditionele arbeidscircuit mee te draaien. We proberen deze personen een zinvolle bezigheid te bieden en ze te beschermen tegen een uitzichtloze werkloosheidssituatie. Sommigen van hen maken op termijn alsnog de overstap naar een functie in het gangbare arbeidscircuit. Dat is ook voor ons een succesverhaal.