Overslaan en naar de inhoud gaan

Pallets: op maat of standaard

Wanneer u investeert in nieuwe pallets, verwacht u topkwaliteit. Daarom voorzagen we meerdere lokale productiesites voor maatpallets, met een uitgebreid machinepark. Zo spelen we snel in op uw specifieke noden en leveren we de pallet volgens de specificaties die we samen afspreken: kwaliteit en afmetingen van hout, type klossen (geperst of hout), opbouw, behandeling (vers, droging of ISPM 15).

Enkele Soorten

We zetten graag enkele types van pallets voor u op een rij, zodat u meteen ziet welke soort voor u van pas zou komen. Behalve pallets met standaard formaten leveren we ook pallets voor verschillende toepassingen waarvan we de afmetingen op maat aanpassen.

Enkeldeks

Enkeldeks tweewegpallet

De enkeldeks tweewegpallet is een van onze eenvoudigste types, maar een echte krachtpatser. De sterke, simpele constructie maakt deze pallet ideaal voor zware ladingen. De pallets worden veel ingezet in de bouw- en chemiesector. De afmeting en uitvoering stemmen we helemaal af op uw producten en logistieke proces.

Dubbeldeks

Dubbeldeks tweewegpallet

De dubbeldeks tweewegpallet is een duurzame pallet die bestaat uit een bovendek, liggers en een onderdek. Deze constructie wordt veelal gebruikt voor het opslaan en verzenden van zakgoed. De pallets zijn leverbaar in eenmalige en meermalige uitvoeringen.

Rondloper

Rondloper vierwegpallet

De rondloper vierwegpallet is dé pallet voor rollenbanen! Dit soort pallet heeft een vlakke onderzijde, waardoor ze in alle richtingen over verschillende transportsystemen kan lopen. De vlakke onderzijde maakt ze ook geschikt voor het op elkaar stapelen van meerdere beladen pallets. De pallets zijn er in meermalige en eenmalige uitvoeringen en leverbaar in verschillende maten.

Kruisdek

Kruisdek vierwegpallet

De kruisdek vierwegpallet heeft, zoals de naam het al zegt, een gekruist onderdek. Deze pallets worden voornamelijk gebruikt voor de opslag van zakgoedproducten. De speciale onderdekconstructie voorkomt dat de zakken beschadigen op het moment dat beladen pallets op elkaar worden gezet.

Vierweg

Vierweg bruggenpallet

De vierweg bruggenpallet is door zijn eenvoudige maar functionele ontwerp perfect voor vele toepassingen. We produceren verschillende uitvoeringen en afmetingen, in grote of kleine series. Zo kunnen we klantspecifieke bruggenpallets tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden.

Europallet

Europallet

Onze Europallets voldoen aan de EPAL-normen en worden gemaakt van kwaliteitsvol hout. U kunt op beide oren slapen: uw pallet loopt storingsvrij door uw logistiek proces en behoudt een hoge restwaarde. 

De EPAL-Europallets hebben we altijd voor u in voorraad, zodat we ze u op elk moment kunnen leveren.

CP-pallet

CP-pallet

Actief in de chemiesector? Dan komen Chemical Pallets, kortweg CP-pallets, u zeker van pas. Ze zien eruit als standaardpallets maar beantwoorden aan de specifieke eisen van de Europese chemische industrie. 

Onze modellen zijn speciaal voor u fijn geprijsd, meestal direct leverbaar uit voorraad en bovendien verkrijgbaar in negen varianten. Ook voor andere sectoren zijn deze pallets een aantrekkelijke investering, omdat ze een hoge economische waarde hebben en behouden.

Epal 3 pallet

EPAL-3 pallet

In mei 2020 ontvingen we het certificaat voor de productie van EPAL-3-pallets. Dit type pallet (van 1000x1200mm) hebben we nu altijd in voorraad.

We ontwerpen onze EPAL-3-pallets uit kwaliteitsvol hout en zorgen dat ze beantwoorden aan de EPAL-normen. U kunt erop rekenen dat uw pallet storingsvrij door uw logistiek proces loopt en een hoge restwaarde behoudt. De EPAL-3-pallet is te allen tijde uit onze voorraad leverbaar.

Voordelen

Onze volautomatische productielijnen produceren vele duizenden nieuwe pallets per dag. Naast de standaardmodellen bieden we u de meest uiteenlopende maten; zo vindt u zeker wat u zoekt. Nog geen idee hoe uw pallets er moeten uitzien? Geen zorgen, onze ervaren specialisten helpen u het juiste ontwerp te vinden. Tweewegpallets, vierwegpallets, rondlopers, blokpallets, balkpalets, houten klossen, geperste klossen. Alles hebben we in ons gamma.

Onze pallets zijn geschikt voor wereldwijde export dankzij de ISPM 15-certificatie. Uw nieuwe pallets krijgen een hittebehandeling volgens de ISPM 15-norm in onze hightech-droogovens. Wilt u ook schimmelvorming voorkomen, bijvoorbeeld omdat u actief bent in de voedingssector? Dan raden we u aan om pallets te kopen met kamerdroging, wat de vochtigheid reduceert.

Waarom nieuwe pallets?

  • Vele honderden diverse modellen produceren we standaard
  • Pallets volgens aangepaste specificaties produceren we in nauw overleg, met proefpallets en tussentijdse bijsturing van de productierun
  • Onberispelijke kwaliteit (strenge screening leveranciers en materialen)
  • Afwerking krijgt de nodige aandacht (eventueel duidelijk brandmerk, extra behandeling in onze droogovens, afschuining, aanbrengen folie, enzovoort)
  • Altijd afgestemd op de laatste marktevoluties 
  • Geleverd in de Benelux, Frankrijk en Duitsland